Lepelfeest + Praktisch

LepelFeest gaat plaatsvinden op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september 2024.
We vinden het geweldig dat je mee wilt doen en we hebben er echt enorm veel zin in!
In dit schrijven geven we alvast wat noodzakelijke achtergrondinformatie.

Dank voor je interesse voor Lepelfeest 2024.
De officiële kaartverkoop is begonnen en op dit moment maken we het programma rond.
Er zijn alleen kaarten beschikbaar voor het hele weekend, dus er zijn geen dagkaarten beschikbaar.

Om je reservering compleet te maken willen we, naast je naam en emailadres, ook graag van je weten :

 • 06 / mobielnummer?
 • Kom zaterdagochtend aan?
  of kom je op vrijdagavond aan en boek je een extra overnachting?
 • Kom je alleen?
  of kom je met iemand samen? (svp reserveren met alle gegevens)
 • Neem je een tent mee?
  of heb je een ander kampeermiddel?
 • Deel je jouw tent/kampeermiddel met iemand anders?
 • Ben je een beginnend lepelsnijder?
  of ben je een gevorderd lepelsnijder?
 • Heb je een specifiek wens wat je zou willen leren op Lepelfeest?

LepelFeest + kinderen
Kinderen zijn welkom op LepelFeest wanneer ze 12 jaar of ouder zijn. Uiteraard onder begeleiding en verantwoordelijkheid van minimaal één ouder. Je neemt dus altijd samen met je kind deel aan dezelfde workshop. De prijs voor een kinderticket (jonger dan 16 jaar) is 50% van de standaard ticketprijs. Kom je als ouder met twee kinderen die beiden jonger dan 16 jaar zijn dan komen beide kinderen in aanmerking voor een kinderticket. Op een eventuele extra overnachting op vrijdag zit geen korting. Vanaf 17 jaar betaal je de volledige ticketprijs en mag je onafhankelijk van je ouders de workshops op lepelfeest volgen.

Annuleren door de deelnemer
Onderstaande voorwaarden hebben betrekking wanneer je wilt annuleren:

 • bij annuleren tot 4 weken voor aanvang van het Lepelfeestweekend bedragen de annuleringskosten 20% van de ticketprijs.
 • bij annuleren 4 weken tot 1 week voor het Lepelfeestweekend bedragen de annuleringskosten 50% van de ticketprijs.
 • bij annuleren binnen 1 week voor aanvang van het Lepelfeestweekend bedragen de annuleringskosten 100% en is er geen restitutie van de ticketprijs.

Wanneer de organisatie door onvoorziene omstandigheden Lepelfeest moet aflasten dan brengen we je daar uiteraard zo spoedig mogelijk van op de hoogte en krijg je de volledige ticketprijs vergoed.

Aankomst bij het Kuinderbos en start LepelFeest
De workshops starten zaterdag en zondag om 10.00 uur. Zorg dat je 9:30 uur paraat staat voor de kick off!! Ook op zondag!!
De mogelijkheid bestaat om tegen een vergoeding van 20 euro al op vrijdagavond vanaf 18.00 uur neer te strijken. Regel dan wel zelf je ontbijt voor de zaterdag.
De auto kan je op het terrein parkeren.

Kamperen & parkeren houden we wel gescheiden van het ambacht & de workshops; busjes en campers achter op het terrein. Tenten rechts en auto’s links. Volg de aanwijzingen van de organisatoren. Bij aankomst wordt je bij de poort gevraagd naar je naam en een ondertekend document betreffende de veiligheidsinstructies. In ruil daarvoor ontvang je een polsbandje die je toegang geeft tot het terrein en de workshops.
We sluiten LepelFeest af op zondag om 16.30 uur.

Routebeschrijving
LepelFeest vindt plaats in het prachtige Kuinderbos van Staatsbosbeheer.
Adres; Hopweg 21, 8314 PX, Bant
Via de Facebookpagina van LepelFeest kan je checken of je kan carpoolen met anderen. Doe dat vooral!

Veiligheid
Je werkt in dit weekend met scherp handgereedschap. Om daar veilig gebruik van te kunnen maken geven we je uitgebreid instructies. In de bevestigingsmailbrief ontvang je een pdf-bijlage waarin je aangeeft dat je onze richtlijnen begrijpt en omarmt. We vragen je deze bijlage uit te printen! aandachtig te lezen en te ondertekenen; het is je toegangsbewijs voor Lepelfeest.
Een aparte waarschuwing betreft de TEEK. Deze kan de nare ziekte ‘lyme’ overbrengen.
Controleer je lichaam dagelijks op de aanwezigheid van deze diertjes en verwijder ze onmiddellijk met daartoe geschikte middelen (deze zijn aanwezig).

EHBO
Is het het weekend aanwezig, daarnaast staat er bij iedere workshopplek een pleisterdoos.

Gereedschap
We gaan ervan uit dat deelnemers hun eigen bijl, mes, lepelmes en eventueel zaagje meenemen naar LepelFeest. Heb je dat niet? Dan kan je het lenen! De meeste docenten hebben extra gereedschap, het is aan iedere docent of hij/zij gereedschap uitleent.

Op LepelFeest is er uiteraard ook kwalitatief prachtig gereedschap te koop, wel zo fijn om met je eigen gereedschap te werken en alle ins en outs daarvan te leren kennen dan snipper je thuis nog vrolijker verder.

Workshops
Er is veel ‘kennis over lepels’ aanwezig op LepelFeest.
We willen je daarvan maximaal laten profiteren en zullen daartoe een breed aanbod aan workshops aanbieden. Van gereedschapstechniek tot decoreren en afwerking en uiteraard heel veel verschillende lepelmodellen.

Er zijn workshops voor beginners en er zijn workshops voor meer gevorderde lepelsnijders.
Op het terrein vind je een programma met de verschillende workshops en docenten. Daarnaast zijn er workshops die bijvoorbeeld gericht zijn op bijltechniek (hak een basislepel met de bijl) en mestechniek; welke mesgreep is geeft het beste resultaat. Naarmate LepelFeest nadert wordt het LepelFeestprogramma meer en meer duidelijk. Op de homepagina zie je het programma in combinatie met de docent.

Er is een ‘show-tent’ met veel mooie lepels. Mocht je nu van mening zijn dat je zelf ook best wat ‘te tonen’ hebt; schroom dan niet je lepels mee te nemen en te laten zien!!!
Wil je ze verkopen? Helemaal prima (mits echt zélf gemaakt!) en voorzien van een label met de prijs + je naam.

Eten en Drinken
We worden tijdens het weekend verzorgt door Marco & Sofie van Groentje (www.vangroentje.nl )
De maaltijden zijn biologische en vegatarisch / veganistisch (en super lekker!!!). Laat svp even weten wanneer je een bepaalde intolerantie hebt, dan houden Sofie en Marco daar rekening mee. Meld dit bij hen via hun website / info@vangroentje.nl

Belangrijk!
Neem zelf je bord / mok / bestek (lepel?) mee!!! Denk daarbij aan een GROOT bord of 2 kleinere borden en een soepkom, zodat niet alle mooie bio-gerechten van Marco en Sofie op elkaar gestapeld worden. En een eigen krukje of campingstoel is ook noodzakelijkheid; behalve voor de workshop ook fijn tijdens het kampvuur op zaterdagavond.

Verkoop gereedschap
Ter plaatse zijn er messen, zaagjes en bijlen in soorten en maten te koop.

Avond / drankjes / muziek /…
Zaterdagavond staat ‘lullen over lepels’ op het programma. Overdag is alcoholische drank taboe, maar in de avond kan een borrel geen kwaad. Ook een vrolijk stukje muziek is hier op zijn plaats; dus neem gerust je gitaar, viool of ander instrument mee opdat we een gezellige sfeer rond het kampvuur creëren. Overigens zijn de drankjes voor eigen rekening. Neem wat contanten mee! Uiterlijk middernacht is het stil en ligt een ieder in zijn of haar tent.

Op het centrale lepelplein bij de catering is een gezellig groot kampvuur met volop ruimte om de avond af te sluiten. Op het kampeerterrein zelf zijn geen kampvuurtjes toegestaan i.v.m. veiligheid.

 

Heb je nog vragen?
Mail gerust!

Sjors @vershout & Maurits @eemlepel
info@lepelfeest.nl

Tot ziens! Tot LepelFeest!