Lepelfeest + Praktisch

LepelFeest gaat plaatsvinden op zaterdag 2 en zondag 3 september.
We vinden het geweldig dat je mee gaat doen en we hebben er echt enorm veel zin in!
In dit schrijven geven we wat noodzakelijke achtergrondinformatie.
Lees het goed.

 

Annuleren door de deelnemer
Onderstaande voorwaarden hebben betrekking wanneer je wilt annuleren:

  • bij annuleren tot 4 weken voor aanvang van het Lepelfeestweekend bedragen de annuleringskosten 20% van de ticketprijs.
  • bij annuleren 4 weken tot 1 week voor het Lepelfeestweekend bedragen de annuleringskosten 50% van de ticketprijs.
  • bij annuleren binnen 1 week voor aanvang van het Lepelfeestweekend bedragen de annuleringskosten 100% en is er geen restitutie van de ticketprijs.

Wanneer de organisatie door onvoorziene omstandigheden Lepelfeest moet aflasten dan brengen we je daar uiteraard zo spoedig mogelijk van op de hoogte en krijg je de volledige ticketprijs vergoed.

Aankomst bij het Kuinderbos en start LepelFeest
De workshops starten zaterdag en zondag om 10.00 uur. Zorg dat je 9:30 uur paraat staat voor de kick off!! Ook op zondag!!
De mogelijkheid bestaat om tegen een vergoeding van 10 euro al op
vrijdagavond vanaf 19.00 uur neer te strijken. Regel dan wel zelf je ontbijt voor de zaterdag.
De auto kan je op het terrein parkeren, Kamperen & parkeren houden we wel gescheiden van het ambacht & de workshops. Volg de aanwijzingen van de organisatoren. Bij aankomst wordt je bij de poort gevraagd naar je naam en een ondertekend document betreffende de veiligheidsinstructies. In ruil daarvoor ontvang je een polsbandje welke je toegang verschaft tot de workshops. Niet vergeten dus!
We sluiten LepelFeest af op zondag om 16.30 uur.

Routebeschrijving
LepelFeest vindt plaats in het prachtige Kuinderbos van Staatsbosbeheer.
Adres; Hopweg 21, 8314 PX, Bant
Via de Facebookpagina van LepelFeest kan je checken of je kan carpoolen met anderen. Doe dat vooral!

Veiligheid
Je werkt in dit weekend met scherpe messen en bijlen. Om daar veilig gebruik van te kunnen maken zullen we je uitgebreid instructies geven. Deze brief bevat een bijlage waarin je aangeeft dat je onze richtlijnen begrijpt en omarmt. We vragen je deze bijlage uit te printen! aandachtig te lezen en te ondertekenen; het is je toegangsbewijs voor Lepelfeest.
Een aparte waarschuwing betreft de TEEK. Deze kan de nare ziekte ‘lyme’ overbrengen.
Controleer je lichaam dagelijks op de aanwezigheid van deze diertjes en verwijder ze onmiddellijk met daartoe geschikte middelen (deze zijn aanwezig).

EHBO
Is het het weekend aanwezig, daarnaast staat er bij iedere workshopplek een pleisterdoos.

Gereedschap
We gaan ervan uit dat deelnemers hun eigen bijl, mes, lepelmes en eventueel zaagje meenemen naar LepelFeest. Heb je dat niet? Dan kan je het lenen! De meeste docenten hebben extra gereedschap, het is aan iedere docent of hij/zij gereedschap uitleent.

Op LepelFeest is er uiteraard ook kwalitatief prachtig gereedschap te koop, wel zo fijn om met je eigen gereedschap te werken en alle ins en outs daarvan te leren kennen dan snipper je thuis nog vrolijker verder.

Workshops
Er is veel ‘kennis over lepels’ aanwezig op LepelFeest.
We willen je daarvan maximaal laten profiteren en zullen daartoe een breed aanbod aan workshops aanbieden. Van gereedschapstechniek tot detailering en afwerking. Er zijn workshops voor beginners en er zijn workshops voor meer gevorderde lepelsnijders.
Op het terrein vind je een overzicht met de verschillende workshops. Daarnaast zijn er workshops die bijvoorbeeld geheel gericht zijn op bijltechniek (hak een basislepel met de bijl). Heb je meer ervaring dan kan je meteen aan de slag met het maken van een lepel. Zie ook het programma (dat we nog nasturen zodra het rond is). We gaan ervan uit dat jullie jezelf organisch verdelen over de verschillende workshops. Een maximum van 10 mensen per workshop wordt gehanteerd. (soms minder).

Er is een ‘show-tafel’ waarop veel mooie lepels zijn te bewonderen. Mocht je nu van mening zijn dat je zelf ook best wat ‘te tonen’ hebt; schroom dan niet je lepels mee te nemen en te laten zien!!!
Wil je ze verkopen? Helemaal prima (mits echt zélf gemaakt!) en voorzie ze van een prijsje.
Eten en Drinken
We worden tijdens het weekend verzorgd door Marco & Sofie VanGroentje (www.vangroentje.nl )
De maaltijden zijn biologische en vegatarisch / veganistisch (en super lekker!!!). Laat svp even weten wanneer je bepaalde intolerantie hebt, dan houd en Sofie en Marco daar rekening mee. Meld dit per ommegaande bij hen via hun website / info@vangroentje.nl

Kom je vrijdagavond en wil je die avond een maaltijd van SOEP met BROOD!!?? Voor 9 euro kan je die reserveren, maar doe dat dan DIRECT bij Groentje via info@vangroentje.nl (vóór 25 augustus!)

Belangrijk!
Neem zelf je bord / mok / bestek (lepel?) mee!!! Denk daarbij aan een GROOT bord of 2 kleinere borden zodat niet alle mooie gerechten van Marco en Sopfie op elkaar gestapeld worden. En een eigen krukje of stoeltje is ook best handig.

Verkoop gereedschap
Ter plaatse zijn er messen, zaagjes en bijlen te koop bij de verkoopstand van Adola en bij de workshopsleiders

Avond / drankjes / muziek /…
Zaterdagavond staat ‘lullen over lepels’ op het programma. Overdag is alcoholische drank taboe, maar hier kan een borrel geen kwaad. Ook een vrolijk stukje muziek is hier op zijn plaats; dus neem gerust je gitaar, viool of ander instrument mee opdat we een gezellige sfeer rond het kampvuur creëren. Overigens zijn de drankjes voor eigen rekening. Neem wat contanten mee! Uiterlijk middernacht is het stil en ligt een ieder in zijn of haar tent.

 

Heb je nog vragen?
Mail gerust!
info@lepelfeest.nl

Tot ziens! Tot LepelFeest!